Werkwijze

Kennismaking en intake gesprek

Na aanmelding maken we een afspraak voor een eerste intake-gesprek. Van tevoren stuur ik een intake-formulier toe waarop je al wat gegevens kunt invullen.
Tijdens het intakegesprek maken we persoonlijk kennis en gaan we dieper in op je situatie,  vragen en ervaren ongemak. Ik vind het belangrijk dat jij je gehoord, gezien en serieus genomen voelt. Wanneer je vragen hebt, is er uiteraard ruimte om deze te stellen.
Aan het eind van het eerste gesprek bespreken we of je kiest voor een vervolgtraject en waar je aan wilt werken. Je zit hierbij niet vast aan een vooraf bepaald aantal begeleidingssessies.
Mochten we aan het einde van de intake tot de conclusie komen dat je een behandeling nodig hebt die ik je niet kan bieden,  dan geef ik  je een verwijsadvies.
Ook wanneer je kiest voor een eenmalig consult, ben je welkom in mijn praktijk.

Vervolgtraject en afronden

Aan het begin van het traject ondertekenen we samen een begeleidingsovereenkomst waarin gemaakte afspraken en voorwaarden vermeld staan.
De focus ligt tijdens de sessies op het hier en nu; het verleden wordt hierbij alleen betrokken als dit een remmende invloed heeft op je ontwikkeling en veranderingen in het hier en nu. In de begeleidingssessies bespreken we onder andere nieuwe ideeën en nieuwe mogelijkheden. Je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor de manier waarop je deze informatie interpreteert en wat je vervolgens besluit te doen.

Tijdens het traject bespreken we ook de voortgang van de begeleiding op een aantal momenten. De begeleiding wordt eveneens in onderling overleg afgerond. Het is mogelijk nog enkele consulten te plannen voor het verankeren van je inzichten en om een terugval te voorkomen. Bovendien kun je altijd later weer contact met me opnemen wanneer je dat wenst. We raken immers nooit uitontwikkeld.

Tarief & vergoeding

Tarief

Ik reken voor individuele therapie per sessie van 1 uur  €85,00 en voor sessies van 1,5 uur €115,00. Voor een éénmalige consult en een intakegesprek geldt het zelfde tarief.
Voor relatietherapie / begeleidingstrajecten met 2 personen reken ik eveneens per sessie van 1 uur  €85,00 en voor sessies van 1,5 uur €115,00.

Afspraken worden in overleg gemaakt. Een afspraak kosteloos annuleren en wijzigen is tot 48 uur van te voren mogelijk. Wanneer een afspraak binnen 48 uur geannuleerd of gewijzigd wordt, zonder dat er sprake is van een noodsituatie, breng ik 50 % van de kosten van de factuur in rekening. Voor een vergeten afspraak reken ik het uurtarief.

Vergoeding

Een groot aantal zorgverzekeraars vergoeden de individuele therapie sessies geheel of gedeeltelijk tot een bepaald maximum. De vergoeding is afhankelijk van je polis en aanvullende verzekering.

Op de website van de NFG, www.de-nfg.nl/vergoedingen, is een document te vinden waarin je kunt opzoeken of je voor een vergoeding in aanmerking komt.

Relatietherapie bij Animare wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.